Can management convert a normal donation into corpus by passing a resolution later?

Our board wants to pass a resolution later to treat a normal donation as corpus. Is that allowed?

No.

Corpus status needs a specific direction from the donor.

An internal accounting label on its own is not enough.


Source: Income-tax Act, 2025 - section 339.